Nieuws

Sponsoring voor Larissa en Imke

Goed nieuws voor Larissa en Imke. Het nieuws dat hun nieuwe tandem duurder uitvalt dan begroot, is niet onopgemerkt gebleven. Penningmeester Dirk Vinke van de hen ondersteunende StichtingWedstrijdkleding Larissa en Imke VIPSport laat weten dat meerdere donaties zijn ontvangen. Bovendien heeft zich een nieuwe sponsor gemeld: Cirkant, een adviesbureau op het gebied van duurzame energie, eigendom van Jeroen Prummel uit De Waal.
‘Wij zijn uitermate verheugd om Larissa en Imke te kunnen sponsoren. Het teamwork en vertrouwen in elkaar dat zij laten zien, is iets waar we allemaal energie van krijgen. Wij wensen de coureurs dan ook heel veel succes met hun voorbereidingen op Tokyo’, motiveert Prummel zijn besluit om de meiden financieel te ondersteunen.
Ten slotte heeft Jumbo Texel aangekondigd de steun uit te breiden. De hoofdsponsor doet dat met een bedrag dat is verkregen uit bijdragen van leveranciers en een statiegeldactie.
Zoals bekend bereiden Larissa en Imke zich voor op de Paralympics, die eind augustus en begin september in Tokyo worden gehouden. Ze hopen er goud te veroveren op de tijdrit over 1 kilometer op de baan. Van 30 januari tot en met 2 februari doet het duo in Milton in Canada mee aan de wereldkampioenschappen.

Larissa en Imke naar Tokyo

Voorbereidingsbezoek TokyoTer voorbereiding op de Paralympische Spelen zijn Larissa Klaassen en Imke Brommer vrijdag 4 oktober naar Tokyo vertrokken. Het wielerduo hoopt er volgend jaar zomer een gouden medaille te winnen op tijdrit over 1 kilometer op de baan.

‘We gaan de jetleg ervaren, het wegparcours en de omgeving verkennen, cultuur snuiven, uiteraard even Tokyo onveilig maken en een bezoek aan de wielerbaan brengen. We kunnen er niet fietsen, want de baan wordt gerenoveerd’, vertelde Larissa vlak voor vertrek.

Het duo keert donderdag 10 oktober terug naar Nederland en dan begint de aanloop naar de wereldkampioenschappen. Deze worden van 30 januari tot en met 2 februari in Milton in Canada gehouden. Voor die tijd (van 29 november tot en met 1 december) is er nog een wereldbekerwedstrijd in het Engelse Manchester. Onder voorbehoud doen Larissa en Imke eind december mee aan de Nederlandse kampioenschappen.

Volgende week staat een bezoek gepland aan Bioracer. Met deze producent van sportkleding wordt het ontwerp van hun wieleroutfit besproken. ‘Het streven is om de wedstrijd in Manchester in onze eigen Jumbo Texel-kleding te rijden’, aldus Larissa.

Over een bezoek aan de bouwer van de nieuwe tandem, samen met bondscoach Eelke van der Wal, hult Larissa zich in stilzwijgen. ‘Daar vertel ik niks over in verband met de concurrentie die wellicht meeleest. Het wordt in ieder geval een heel ander soort tandem en héél gaaf!’

Kudelstaartse ondernemers steunen Larissa en Imke.

Overhandiging ChequeBouwondernemer en wielerliefhebber Arjan van den Hoek heeft op zaterdag 14 september een cheque overhandigd van € 4.000,- aan Imke en Larissa. Arjan heeft als renner van Team Timmermans van Italië naar Nederland gefietst. Hij heeft zich daarbij door lokale ondernemers laten sponsoren met als doel de missie van Larissa en Imke voor het behalen van een gouden medaille op de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. Bij het aannemen van de cheque gaven Imke en Larissa aan zich hiermee onwijs gesteund te voelen en waren er enorm blij mee.
De € 4.000,- is bijeengebracht door: Kroom Bouwbedrijf, Stucadoorsbedrijf Wesley Smit, Kurk en Stroek Vakschilders, Van der Meulen Metaalbewerking, Leeflang Loodgieters, Tension Elektrotechniek, Kasteelheer Groep, VDNDP Bouwingenieurs, Blauwhof Bouwcenter en Riba Installatiebedrijf.

Nieuwe kleding Larissa en Imke

2019 09 11 13.25.16Op woensdag 11 september showden Larissa en Imke op de wielerbaan van Omnisport in Apeldoorn hun nieuwe vrijetijdskleding. Op de kleding in de kleuren geel en zwart van hoofdsponsor JUMBO Texel staan naast het logo van de hoogdsponsor ook de logo's van de Mike Multi Foundation en de Stichting VIPSport.2019 09 11 13.31.48 1

Succesvol WK voor Larissa en Imke

SprintBronsWK2019Larissa en Imke hebben in het weekend van 16 en 17 maart 2019 met succes deelgenomen aan het WK Paracycling in Apeldoorn.

Zaterdag pakten ze de tweede plaats op de één kilometer baanwielrennen achter het Engelse duo Sophie Thornhill en Scott Helen. De Engelsen prolongeerden met de overwinning hun titel uit 2018. De derde plaats was voor Emma Foy en Hannah van Kampen uit Nieuw-Zeeland.

Thornhill en Helen waren bij voorbaat de gedoodverfden favorieten al wisten de Texelse Larissa en Imke hen tot 0,7 seconden te naderen. Hun tijd was 1.06,545 minuut.

Larissa liet op de site http://parasportnl.nl weten dat zij en Imke het Engelse duo daarmee op de hielen zitten. "In Manchester bij de wereldbeker in januari waren ze nog ruim twee seconden sneller. We komen dus steeds dichterbij, dat belooft veel goeds richting Tokyo. Daar willen we ze pakken."

Op zondag de 17e pakten ze brons op de 200 meter sprint.
In de strijd om brons moesten ze het opnemen tegen het Belgische tandemteam Griet Hoet en Anneleen Monsieur. In de allerlaatste meters wisten Larissa en Imke het Belgische team te kloppen.

Ook hier ging het goud naar het Engelse duo Sophie Thornhill en Scott Helen dat tot nu toe onverslaanbaar lijkt.

Larissa sprak niettemin de hoop uit dat zij en Imke de Engelsen alsnog weten te verslaan tijdens de Paralympische Spelen die in 2020 in Tokyo worden gehouden.

Jumbo Texel hoofdsponsor Larissa en Imke

Uitreiking cheque Jumbo TexelNa topschaatsers als Sven Kramer en Kjeld Nuis en topwielrenners als Robert Gesink en Steven Kruijswijk gaat Jumbo nu ook onze eigen Larissa Klaassen en Imke Brommer financieel ondersteunen. Jumbo Texel is de nieuwe hoofdsponsor van het Texels-Kudelstaartse baanduo, dat voor goud gaat op de Paralympische Spelen in 2020.

De sponsoring gaat buiten de landelijke supermarktketen om en komt voor rekening van Arjen van Diepen, eigenaar van de Jumbo-supermarkten in Den Burg en De Koog. “Ik houd van sport en cultuur en ben ook wel een beetje chauvinistisch. Mooie initiatieven op Texel verdienen aandacht en ondersteuning. En omdat ik financieel in de omstandigheden ben, vind ik het leuk om te helpen”, vertelde Van Diepen gisteren bij de uitreiking van een cheque van €10.000,- aan Larissa en Imke. Daarbij aanwezig was ook het bestuur van de Stichting VIPSport, die het baanduo terzijde staat om voldoende geld binnen te halen om hun droom in Tokyo waar te maken.

Bij wereldbekerwedstrijden eerder deze maand in Manchester veroverden Larissa en Imke zilveren medailles op de tijdrit en op de sprint en dat was voor NOC*NSF reden hen de A-status voor topsporters toe te kennen. Dat houdt in dat ze een uitkering krijgen en dat onder meer deelname aan wedstrijden en trainingskampen (zoals volgende week in Portugal) wordt vergoed. Toch is er nog veel geld nodig om in Tokyo optimaal geprepareerd aan de start te staan. Zo moet een nieuwe tandem worden aangeschaft, aangezien Imke met haar 1,85 meter zo’n 15 centimeter langer is dan de vorige ‘piloot’ van Larissa en enigszins ‘opgevouwen’ op de huidige fiets zit.

Stichting VIPSport heeft begroot dat in totaal €25.000,- nodig is. Met de gift van Jumbo Texel meegerekend is nu ruim €17.000,- binnen. “Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog niet”, laat penningmeester Dirk Vinke weten. Ondernemers en particulieren die een handje willen helpen, kunnen voor de mogelijkheden terecht op deze website.

Overigens kan het sponsorbedrag van Jumbo Texel nog flink oplopen. Wie kratten en lege flessen inlevert bij het emballageapparaat in de winkels, krijgt de keuze om het statiegeld aan VIPSport te doneren. Van Diepen heeft beloofd het bedrag dat daarmee binnenkomt te verdubbelen. Ook hebben leveranciers Douwe Egberts en Pepsico (producent van onder meer Pepsi Cola en Lay’s-chips) al toegezegd met acties te willen helpen.

Tweede zilver Larissa en Imke

zilver sprint manchester 2019Larissa en Imke hebben zondag 13 januari 2019 in Manchester voor de tweede keer zilver gewonnen op de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen. Na het zilver op de één kilometer pakte het tweetal op de tandem nu ook het zilver op de sprint. Larissa liet op de Facebook weten dat het voor hen de primeur op de sprint was. "Nog nooit, maar dan ook echt nooit, hiervoor getraind en gisteren pas voor het eerst met sprintsturen gereden en we kwalificeerden 'even' in 11,3 seconden!". Tegen een Spaans team werd na de kwalificatie een plek de halve finale veiliggesteld, waarna via een Belgisch team de finale werd bereikt. Daar waren de Britten net even te sterk voor Larissa en Imke.De twee hebben hun zinnen gezet op goud op de baan tijdens de Paralympische Spelen die in 2020 in Tokio worden gehouden. Het volgende toernooi wordt het WK baanwielrennen in Apeldoorn.

Zilver voor Larissa en Imke op de tijdrit

tijdrit manchester 2019Larissa en Imke hebben op hun eerste wereldbekerwedstrijd in Manchester zilver gepakt op de één kilometer baanwielrennen. De twee werden tweede in 1.08,340 minuten. De eerste plaats was voor de Britse Sophie Thornhill en haar pilote Helen Scott. Volgens Larissa is het gat met de Britse dames zeker te overbruggen en daar gaat de komende maanden keihard voor getraind worden. "Een betere start van onze Road to Tokyo had niet gekund. Zondag nog het sprinttoernooi, maar onze wedstrijd kan niet meer stuk."

Larissa en Imke op weg naar de wereldtop

Op 12 december, de dag dat veel andere Texelaars tot diep in de nacht feestvierden, schreef Larissa op haar Facebookpagina: “Helemaal naar de klote, maar wat een training!!! We gingen als beesten.”

Ze lijken nog zover weg, maar voor Larissa en Imke werpen de Paralympische Spelen van 2020 hun schaduw al vooruit. Zoals we in onze vorige Nieuwsbrief al schreven, is het doel duidelijk: Larissa en Imke gaan in Tokyo voor niet minder dan goud. Een reëel doel, na de zilveren medaille van 2016 in Rio, maar het moge duidelijk zijn dat er nog heel wat moet gebeuren. Dat betekent vooral trainen, heel hard trainen! En dat doen ze, op de baan in Apeldoorn, de thuisbasis van de Paralympische selectie. Speciaal daarvoor zijn Larissa en Imke allebei verhuisd. “Ik woon doordeweeks in Apeldoorn. In het weekend ben ik vaak nog op het eiland. Ik blijf gewoon Texelaar”, vertelt Larissa.

Wereldtop

Of ze dankzij al die loodzware trainingen al bij wereldtop horen, ontdekken Larissa en Imke volgende maand in Engeland, waar ze van 11 tot en met 13 januari in Manchester meedoen aan een wedstrijd om de wereldbeker. Het moet tevens de revanche worden voor een mislukt Nederlands kampioenschap. Op de baan in Alkmaar liep op 10 november tot twee keer toe de ketting eraf. “Erg vervelend, maar als het dan toch moet gebeuren, dan maar in dit stadium”, reageerden ze nuchter.

Uiteraard is stilzitten er ook daarna niet bij, want van 14 tot en met 17 maart wacht op hun thuisbaan in Apeldoorn het voorlopige hoogtepunt van dit seizoen: het wereldkampioenschap. Samen met haar vorige partner Haliegh veroverde Larissa in 2016 in het Italiaanse Montichiari al eens de wereldtitel op de tijdrit over 1 kilometer (in 1.06.095 minuten). Samen met Imke zou ze dat resultaat heel graag evenaren of zelfs verbeteren!

Werk aan de winkel

Ook voor ons als Stichting VIPSport is er veel werk aan de winkel. De kas is nagenoeg leeg, zodat we hard op zoek moeten naar sponsors en beheerders van fondsen die Larissa en Imke willen helpen hun gouden droom te realiseren. In totaal is ruim €25.000,- nodig om onze meiden in Tokyo aan de start te krijgen.
Ons eerste doel: een nieuwe tandem. Die is hard nodig, want Imke meet 1,85 meter, ruim vijftien centimeter langer dan haar voorganger. We hoeven waarschijnlijk niemand uit te leggen dat het lastig rijden is op een fiets die veel te klein is.

Wilt u ons en Larissa en Imke helpen? Kies dan voor de doneerknop of kijk bij Sponsors voor de mogelijkheden. Bellen kan ook: naar Hetty van Dijk (tel. 06-31492995) of Dirk Vinke (tel. 06-20075117).

Healthy Ageing Tour

Van 4 t/m 6 april heb ik met Lola Bakker als piloot deelgenomen aan de Healthy Ageing Tour in Groningen. De race bestond uit 3 etappes. De eerste etappe was een tijdrit van 8 kilometer door Heerenveen. We behaalden daar een 2e plaats op 7 seconden van het Belgische team. De tweede etappe was een omloop van 14,5 kilometer rond Westerkwartier / Grootegast welke 5 keer gereden moest worden. We wisten onze tweede plaats te behouden. Op de slotdag werd onder zware omstandigheden (koud en nat) een wedstrijd over 64 kilometer gereden rond het Oldambtmeer in Winschoten. Helaas lukte het ons niet om het Belgische team te verrassen. Met een tweede plaats in de einduitslag waren we echter zeker tevreden.

TijdritLolaEnLarissa

Lola Bakker en Larissa tijdens een tijdrit op Texel

Facebook