prijsuitreiking
opstarten
Blog van Larissa

1 2 3

Larissa en Haliegh willen naar Rio

Samen in 2016 meedoen aan de Paralympics in Rio de Janeiro en daar een medaille winnen. Dat is de ultieme droom van Larissa Klaassen en Haliegh Dolman. De Stichting VIPsport helpt hen die droom te realiseren!

Larissa Klaassen (1994) en Haliegh Dolman (1995) doen samen aan paracycling, fietsen voor mensen met een handicap. Larissa is vrijwel blind en heeft als ‘stoker’ (achterop de tandem) de ziende ‘piloot’ Haliegh nodig voor het stuurwerk. Het duo heeft zich gespecialiseerd in (sprint)wedstrijden op de baan.

podium

Hoewel Larissa de sport pas twee jaar beoefent, heeft ze al veel prijzen gewonnen. Een kwestie van talent, ongetwijfeld. Maar waarschijnlijk meer nog van doorzettingsvermogen. Zeg niet tegen Larissa dat ze iets niet kan, want dan probeert ze het tegendeel te bewijzen. Toen haar studie informatie dreigde te stranden omdat een computer geen wiskundige symbolen herkent, zat ze niet bij de pakken neer en ontwikkelde ze zelf een braillesysteem. Daarmee maakte ze wiskunde toegankelijk voor blinden. Een formidabele prestatie, waarmee ze de publieksprijs won van de Research Battle van de Hogeschool van Amsterdam. Extra erkenning was dat het tijdschrift Viva haar in 2014 uitriep tot ‘Stoerste Vrouw van Nederland’.

In haar sport werd Larissa met haar vorige piloot in 2013 en 2014 Nederlands kampioen op beide sprintafstanden. Met Haliegh versloeg ze in januari 2015 bij wereldbekerwedstrijden in Wales de wereldkampioenen en won ze twee keer goud. Met die prestatie verdienden de twee een nominatie voor de Paralympics, de Olympische Spelen voor gehandicapten, die in 2016 in Rio de Janeiro worden gehouden.

De successen zijn extra bijzonder als je weet dat Larissa en Haliegh ze hebben behaald op een oude fiets. Dat je het daarop moet leren is bekend, maar optimaal presteren kan pas op een tandem die volledig aan hun maten, mogelijkheden en materialen is aangepast. Ook is geld nodig voor het beleggen van trainingskampen en meedoen aan wedstrijden. In totaal gaat het om € 44.000,-. Een flink bedrag, dat zeker. Maar ook een bedrag dat met hulp van velen bij elkaar moet kunnen worden gebracht.

Als Stichting VIPSport helpen wij Larissa en Haliegh graag hun droom te realiseren. Helpt u ook mee?

Behaalde doelen

Stichting VIPSport (Visually Impaired People) heeft zich tot doel gesteld Larissa Klaassen financieel te ondersteunen op weg naar de Paralympics in 2016. Daar is minimaal € 35.000,- voor nodig.

Uw hulp komt zeker niet ongelegen!

Sponsors worden in de watten gelegd

Stap 1 van 4

 1. Help Larissa naar Rio!

  Het is voor Larissa en Haliegh onmogelijk de Paralympische Spelen te halen zonder de steun van bedrijven en particulieren. En gelukkig zijn er veel mensen die willen ondersteunen, in natura en financieel.

  Zie je kans met je bedrijf bij te dragen? Vul het formulier in en laat weten interesse te hebben in een rol als sponsor. We nemen snel contact met je op met een aanbod waar we allemaal blij van worden!

 1. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 2. Contactpersoon*
  Ongeldige invoer
 3. Adres*
  Ongeldige invoer
 4. Postcode*
  Ongeldige invoer
 5. Plaats*
  Ongeldige invoer
 6. E-mailadres*
  Ongeldige invoer
 7. Website*
  Ongeldige invoer
 8. Telefoonnummer*
  Ongeldige invoer
 1. Een sponsor verdient wat terug!

  Wanneer u een substantiële bijdrage kunt leveren om Larissa in Rio te krijgen, is het fair dat u daar iets aan publiciteit aan terug mag verwachten. Onze sponsorpakketten geven precies aan wat je van ons mag terug verwachten.

  Maar het kan natuurlijk zijn dat u liever anoniem sponsort. Geef dit duidelijk aan bij de volgende keuze

  Nog even nakijken welke opties we standaard aanbieden? Bekijk het overzicht van de pakketten

 2. Sponsorbedrag*
  Kunt u een keuze maken?
 3. Wilt u dit liever anoniem doen?*

  Invalid Input
 1. We staan aan het begin van wat moois

  Je hebt bijna het formulier verzonden wat een essentieel verschil kan betekenen voor Larissa's droom om in Rio uit te blinken

  Met het versturen van het formulier verplicht je je nog voor niets, het is een aanvraag voor een sponsor voorstel. We nemen dus als Stichting VIPSport zo snel mogelijk contact met je op om alles door te nemen.

 2. Is alles correct ingevuld?*
  Zijn er obstakels?

Nieuws/blogs

Rio de Janeiro: nog een kleine maand!
15-08-2016

Rio de Janeiro: nog een kleine maand!

Terwijl de Olympische Spelen voor valide sporters al een week bezig zijn, moeten Larissa en Haliegh hun geduld nog een kleine maand bewaren. Vrijdag 9 september is dé dag. Om 10.00 uur lokale tijd beginnen ze dan op de Paralympics aan hun…
02-04-2016

Huldiging wereldkampioene Larissa Klaassen

Zaterdag 2 april werd Larissa Klaassen op Texel gehuldigd als kersverse Wereldkampioen. Tijdens het WK op 20 maart 2016…
16-03-2016

"Vele kleintjes maken een grote"

Afgelopen maanden is in verschillende winkels op Texel statiegeld opgehaald ten behoeve van de voorgenomen trip van…

Facebook